lördag 31 maj 2014

Nya Långa Lugnet

Idag var det Nya Långa Lugnet som skulle köras, Det är en grymt rolig bana med mycket upp och ner och riktigt fina stigar. Banan gick i 3 loopar som vardera var ca 20km långa.
















Hängde på bra på första loopen och det verkade som eliten där framme tog det ovanligt lugnt för jag brukar tappa mycket mer i backarna än vad jag gjorde idag.
Tyvärr var det några krascher som jag som tur var lyckades undvika på första loopen. Det var dessutom staket utsatt mitt i vägen när vi kom i runt 40-50 blås i en stor klunga, helt livsfarligt. Det borde varit bandat och markerat ordentligt, nu kom de lite här och där och var väldigt svåra att se när man låg i klungan.
Jag gick ut som 5-6:e man på andra loopen och det kändes fortfarande bra.
















Tätten hade passerat nästan ett par minuter tidigare så jag var inte så fruktansvärt långt efter.
















Låg och körde med Erik Vrang och Mathias Hjärtström. Erik var lite starkare uppför men som vanligt kom jag ikapp i skogen.
Efter halva 2:a varvet så kom strulet. Först lossna vajern till bakväxeln, det har aldrig hänt mig på de över 20 år jag har cyklat. Tog ett par minuter att fixa sen börja jag köra igen. Efter någon km så halka skon av pedalen, försökte komma i men lyckades inte och förstod först inte varför. Tittade ner och såg att halva sulan satt kvar i pedalen.

Det var bara att cykla med ena skon i ca 10km tills jag kom till teknisk zone.
Jag hade ett par extraskor med mig men de var i bilen som var parkerad en bit bort. Sören och Eva var snälla och hämtade dem medans jag passa på att äta och ta en pisspaus.

Kom iväg igen och lyckades cykla ca 10km innan jag fick bakhjulspunktering. Det verkade bara vara pysspunka så jag fyllde på med en patron direkt men så hände det igen att ventilgäveln försvann ut igen så all luft försvann.

Tror jag förlora totalt ca 20minuter på alla olyckor idag. Typiskt när det var en så rolig bana att köra.
Det gick bra för resten av CRT gänget. Fredrik och Lars tog pallplatser så det var riktigt bra.

















Fullständiga resultat ifrån Nya Långa Lugnet finns här.

På vägen hem så fick jag köra igen. Lyckades köra till och från Falun på bara 0.74L milen, det måste vara någon slags rekord för mig. Snacka om ekonomisk körning, tror bara jag nudda bromsen 3-4 gånger på hela färden.

Inga kommentarer: