måndag 31 december 2012

En vända upp till Pico de las Nieves

Idag blev det en vända upp till Gran Canarias högsta punkt. Dock blev det inte med cykel utan jag tog familjen med mig i en Dacia som vi hyrde för en dag.

Blev en lång tur upp till toppen för att se den fina utsikten. Det hade dock blivit ganska molnigt så man såg inte allt men det var grymt ändå för vi var ovanför molnen och kom in väldigt snyggt under oss.
Blir tyvärr inga fina bilder på det på bloggen för tillfället då nätet här nere suger.
Vi åkte vidare ner till Tejeda och vidare runt upp till Ayacata och tog sen de fina småvägarna ner till Puerto de Mogan.
Blev en fin liten runda med vacker utsikt.

Han med lite träning också. Tog en kort sväng upp till Ayagaures och runt på toppen där och sen hem. Trodde den var lite kortare men med en liten felkörningen tog den 1:40 i ett så lugnt tempo som jag kunde hålla men ändå komma upp för backen.
Det var riktigt fin utsikt där också och jag kunde blicka ner mot Palmitos Park ifrån toppen.

Nu ska vi avsluta dagen här efter en stor brakmiddag på hotellet med champagne och allt. De hade lyxat till det ordentligt inför nyårsafton här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Funderar på att åka till Kanarieöarna snart, kan du rekomendera detta hotellet om man ska cykla och har en liten grabb modell mindre än eran?

/Martin

Per Kumlin sa...

Ja det har fungerat bra med våran lilla grabb här. De har en vanlig pool och en ganska liten park med en babypool som man kan leka i.
När det gäller att cykla så är det perfekt, det är bara 200m till berget som går upp till Fataga och Ayacata så det kan inte bli så mycket bättre.
Vill man till stranden så är det bara en km ungefär så det går ganska snabbt att gå.