måndag 2 april 2012

Cykla för att stödja ett vällgörande ändamål (Barncancerfonden)

Fick en kommentar ifrån Peter Karlsson som skall cykla till Paris i sommar med Team Rynkeby Stockholm och samtidigt samla in pengar till barncancerfonden.

Det är kul att det kommer mer och mer hälsoinspererande insamlingar, speciellt när det gäller cykel.
Cykel är verkligen det bästa sättet att håla sig i form tycker jag. Det sliter inte så mycket på kroppen och det går att komma långa sträckor på kort tid.
Själv har jag diabetes och det underlättar verkligen att motionera för att få bättre koll på blodsockret.

Peter sammanfattar Team Rynkeby såhär i sin kommentar.
"Kort fakta om Team Rynkeby:


Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsinitiativ som syftar till att samla in pengar till Barncancerfonden i Sverige och Børnecancerfonden i Danmark. 2011 samlade Team Rynkeby in 13 Mkr i kampen mot barncancer.

Varje sommar i juli cyklar 600 personer från Danmark och Sverige för att stödja barn med cancer och deras familjer. Under året deltar cyklister i olika team för att samla in sponsorpengar och arrangera olika events. Under året tränar även de olika teamen tillsammans som förberedelse inför cykelloppet till Paris.

Deltagarna i Team Rynkeby Sverige är motionscyklister, kvinnor och män, i alla åldrar med vitt skilda yrken, utbildningar och bakgrund. Deltagarnas olikheter och deras geografiska spridning i Danmark och Sverige gör det lättare för Team Rynkeby att sprida budskapet om insamlingen för barn med cancer och deras familjer."

Jag hoppas att de lyckas minst lika bra i år.
Mer information finns på Barncancerfonden.se och de har även en Facebook-sida.

Det finns fler som hjälper till att samla in pengar till Barncancerfonden som har cykel som tema och det är Ride of Hope. Det är en 9:o dagars etapplopp från Lund till Stockholm på 1250km.
Tävlingen startar lördagen den 3:e augusti och det går att anmäla sig här på barncancerfonden.se sida.
Ride of Hope har även en stafettävling på Mantorp och en resa runt Italien.
Kul med många som engagerar sig.

Ute i världen har vi ju självaste Lance Armstrong och Livestrong som gör ett stort arbete mot cancer. Där har vi en riktigt fråntfigur som själv har genomlidit testikelcanser och har haft cykel som sin största passion.


Inga kommentarer: