söndag 14 november 2010

Lerrace delux i Söderköping

Idag var det Ramundercrossen som stod på schemat. Hade hoppats på att köra bättre än i går men det blev ungefär lika stressigt som igår så uppladdningen var inte den bästa här heller.
Kom och skulle hämta nummerlapp men då hade klubben glömt och anmäla mig. Fick springa tillbaks till bilen för att upptäcka att jag bara har kontokort. Där stod jag mitt i skogen och hade inte en aning hur jag skulle få tag i pengar. Fick tag på Peter från Haga Cykel som var riktigt snäll och lånade mig pengar till startavgiften. Han köra ett halvt varv på banan som uppvärmning sen var det bara att ställa sig i fållan.














Hängde med ganska bra första varvet ändå. Men det var grymt lerigt och tungkört, det fanns inte ett enda ställe där det gick och återhämta sig.














Så fort man sluta trampa så stanna cykeln. Det fanns inga tekniska partier någonstans och de kurvor som fanns var så tungkörda så jag var tvungen att trampa mig igenom alla kurvorna för att inte tappa fart. Bromsar behövdes knappt för allt gick i promenadtakt kändes det som.














Det var första racet där jag nästan bara kört på lillklingan där fram. I Borås fick jag gå ner på lillklingan i några backar på slutet men här orka jag fan inte köra på stora och jag brukar dra ganska tunga växlar i vanliga fall.














Jag tappa tyvärr motivationen och gled runt i nästan distansfart i 2 varv. På sista så vakna jag till liv lite då jag såg några framför mig som också hade det tungt. Gasa på halva varvet och kom om och slutförde mig på en trött 10:e plats riktigt akterseglad.

Fullständiga resultat från Ramundercrossen finns här.
Får bjuda på en härlig bild som de stackars få bakom mig fick beskåda.......

Inga kommentarer: