söndag 7 november 2010

CX Cup Göteborg blev ett fiasko för min del.

Gick inte som jag tänkt mig idag. Det var en bana som skulle passa mig ganska bra med många kurvor och inte allt för mycket backar. Tyvärr tyckte min diabetes något annat.
Hade käkat en ganska stadig frukost tyckte jag och tagit lite mindre insulin men 1½ timme innan start hade jag 5,2 i blodsocker vilket inte är så lågt men jag tog en gel för säkerhets skull.

Upptäckte att mitt däck fortfarande läckte lite luft trots Patriks punka gegga så jag fick panikjaga tätningsgucka en ½timme innan start.
Benny Andersson hade en tub som jag fick låna så jag täta däcket och punpa upp det till lite över 2½bar för att vara på säkra sidan. Det fick bli lite studsigt och halt. Tack för det Patrik och Benny, nu kunde jag starta.

Precis innan start så kände jag mig lite småhungrig och tog ett nytt blodprov. Hade då 4,1, Vad fan hur kan det vara lägre efter att jag tryck i mig en stor gel?
Tog en gel till och lite godis då det verkade som blodsockret var på nedåtgående.

Starten gick sen och jag hängde på skapligt på första långa rakan. Sen när vi skulle vika upp i skogen tvärnita de framför och körde på och blev påkörd från sidan så mitt framväxelreglage vek sig utåt och gick sönder.
Det gick fortfarande och bromsa som tur var men inte att växla. Lyckades köra upp mig lite igen men kände att jag inte riktig hade något tryck i pedalerna efter minihammaren innan start.

Tappade klungan med Janne och Adam och föll sedan sakta genom fältet. När Figge och Michael Carlsson kom ikapp försökte jag hänga på men jag hade inte tillräckligt med krafter.

Sladda in som en trött 10:a och kände mig inte alls nöjd. Banan var annars superrolig och hela tävlingen också men jag var inte alls med idag.
Fullständiga resultat finns här.

Får tacka Mats föräldrar för en riktig trevlig vistelse i Borås. De har verkligen ställt upp med både husrum och mat. Mats har fixat med tvätt och middag igår medan vi gamlingar (jag och Patrik) låg helt utslagna i sängen och sov.

Grym mekverkstad fanns att tillgå också där vi kunde tvätta och fixa till cyklarna










Där stod de bra efter tvätten sen.






tt







Det har varit service delux. När vi har vaknat på morgonen så har värsta hotellfrukosten stått serverad i köket, vad mer kan man begära, riktigt lyxigt.














Ja ur tävlingsperspektiv har väl helgen kanske inte varit den bästa med punktering, minihammaren och trasigt framväxelregalge. Men det har varit en grymt rolig resa med Patrik och Mats med mycket skitsnack och roliga strapatser.
Här har vi den mysiga sittplatsen där bak, riktigt fint med alla tubhjulen.

2 kommentarer:

STIZZE sa...

Trist med blodsockret, det lever ju sitt eget liv ibland även fast man sköter sig. Farsan fick också diabetes för några år sen så nu har vi två i familjen, han fick typ 1 vilket som då ~47 åring är ovanligt.

Verkar som en riktigt nice helg ändå. Här hemma bjöds det på grymt väder med snabba stigar i ett frostit hellas!

Per Kumlin sa...

Jodå, trots taskigt resultat var det riktigt kul.
Ja 47år var riktigt sent för typ 1 diabetes.