torsdag 8 juli 2010

Fiskartorpet TT ny slipning av rekord igen för mig.

Blev Fiskartorpet idag. Kom iväg lite tidigare från jobbet så jag var där redan vid 17.
Blev till att köra själv först då jag inte hört från några andra att dom skulle dit.
Körde först 3 varv på raken
Tiderna och max/medelpuls blev
1: 8:56 173/169
2: 8:58 176/172
3: 8:56 178/173
sen blev det vila i 10min och sen maxa jag ett varv och slog nytt rekord för mig och fick då
4: 8:25 178/170
Det blev bara en putsning med 5 sekunder från förra veckan men det gick åt rätt håll i alla fall.
Blev 1 sekunds förbättring på dom första 3 varven också. Ha ha 1 sekund är ju inom felmarginalerna så det går ju inte och räkna.

När jag var klar så kom Micke och skulle köra så jag slappa lite och tittade på hur han körde och hejade på.

Han körde järnet 2 varv med paus emellan och fick tiderna 7:42 och 7:07 om jag inte minns helt fel.
Där ligger jag lite efter kan man lugnt säga men sen är han den bästa elitcyklisten för tillfället i Sverige också. Han leder ju både Kalas XC cupen och Långloppscupen så ska man slå honom ska man vara bra vass.

3 kommentarer:

STIZZE sa...

Tja Per, Stefan här, Ronnie Janssons lillebror. Tror du såg mig sist när jag va runt 13 år, nu är jag 26. =) Kul att läsa din blogg och att du fortfarande är aktiv! Jag och brorsan har börjat cykla ganska regelbundet, ca 1 gång i veckan tillsammans och sen kör jag själv 2-3 gånger utöver det också. Vi håller mest till runt om i hellas men jag är sugen på att prova massa nytt nu på semestern när man har gott om tid att irra runt. Jag ser att du och ett par andra nämner fiskartorpet, är det nått att prova? Är det lätt att hitta runt i spåret när man kommer på plats? Hur svår/farlig är terrängen? Jag har precis hittat på "milbanan" i hellas och tycker den är tillräckligt ofarlig(lätt terräng) att åka runt på ensam, och rätt lagom lång/kort runda för att jaga sina egna tider på, men kanske lite tråkig bitvis. Gröna/blå och alla miljoner småstigar i hellas/sickla är skitkul och där jag håller till mest, men de är för farliga för mig att åka runt ensam på eftersom jag drar minst 1, ofta 2-3 OTB varje gång jag är ute i dom krokarna, där hänger jag på happymtb-folk vid tillfälle. Jag läste att du kände patrik på cykelspecialisten också, beställde en ny hoj av honom för ett tag sen, trevlig kille!

Per Kumlin sa...

Tjena Stefan, Kul att du börjat cykla. Ja i Hellas finns det hur mycket som helst att cykla i, riktigt roliga och tekniska stigar om man vill ha lite utmaning.
Fiskartorpet är ganska populärt då det är en krävande kort XC banan som har allt från backar, tekniska utföslöpor till flowiga stigar.
Den är skapligt lätt att hitta. Man börjar i backen upp mot parkeringen och viker av höger in i skogen när man kommit till toppen sen är det bara att följa det lilla spåret som går där. Det är ganska uppkört så det borde gå att se var man ska någonstans. När man kommer nere vid slalombacken så brukar vi svänga upp vänster innan skjulet och köra hela vägen upp i skogen för att sen köra upp på toppen via trappan och sen köra dom doserade kurvorna ner för slalombacken ner en bit och sen över på andra sidan in i skogen. Det går nog och se vad folk har kört men det är lite småkorsningar här och där men stället är inte så stort så det går inte att köra allt för fel. Du får hänga med på någon av träningarna där och se hur varvet går.
Ha det bra så syns vi kanske i skogen snart.

STIZZE sa...

Jag cyklade till fiskartorpet idag, ca 10km. Efter två "varv" hittade jag hela banan, missade halva banan med "toppen via trapporna" första varvet. Jag hade nog aldrig hittat rätt utan din beskrivning. Jag var redan trött vid tredje varvet när jag klockade, 13min 20sek. Men det var verkligen en skitkul bana som gick läskigt snabbt så jag låg och krampade mina V-bromsar, det fanns ett par platser där jag var tvungen att hoppa av alla tre försöken. Men den där banan går egenligen alldeles för fort både för mig och för min Cannondale HT från '98 eftersom dämparn slår i botten hela tiden och ramen är så liten att jag tippar över för ingenting. Jag får min scalpel om 2+ veckor och provar igen då den kommer. Tack för hjälpen och lycka till på SM!