onsdag 19 maj 2010

Komiskt

Skulle köpa ett par C# böcker efter jobbet på Akademibokhandeln. Hade sett några som såg intressanta ut på Bokus men hittade inte dom där.
Jag hittade dock Microsoft Visual C# 2010 Step by Step Book/CD Package för 569kr och Professional ASP.NET 4 in C# and VB in C# and VB för 589 efter ca 30minuters letande.
Det var ju en del pengar men tänkte inte så mycket mer på det för datorböcker brukar vara ganska dyra.

När jag sen skulle gå och betala så hade dom en informationsdator som var kopplad till Bokus.com. Där hittade jag samma böcker för 239 respektive 330kr. Ha ha det är ju för fan i stort sett halva priset.

Hur tänkte dom sig det samarbetet med Bokus.com när dom själva säljer böckerna för dubbla priset. Alla går dit och tittar för att sen upptäcka att när dom går till informationsdisken så får dom halva priset i en annan affär.

Kan tänka mig att har man bråttom så tar man väl boken från Akademibokhandeln men kan man vänta ett par dagar så känns det ganska onödigt att betala en tusenlapp extra för några böcker. Speciellt nu när det varit lågkonjuktur och alla kanske inte har pengar upp över öronen.

Det är såklart dyrare att ha en affär än en webshop men vad fan dubbla priset kan det ju inte vara.
Titta bara på Webhallen, Elgiganten och Foto Video de kan hålla webpriser trots butiker.

Inga kommentarer: