söndag 9 maj 2010

Hökensås Racet avklarat och ännu en helg har gått.

Då var den här helgen slut. Micke och jag bodde på ett fint STF Vandrarhem i Hjo vid stadsparken. Vi hade fått ett 5 bäddsrum som vi kunde vräka ut oss i ordentligt, riktigt skönt.
Fin utsikt över Vättern hade vi också.


Idag så var det den 3:e Kalas Cupen i Tidaholm som skulle avgöras, det var Hökensås Racet som stod på schemat. Det var lite mer folk idag än vad det var igår. Finare väder med sol fick vi också så det kan jag inte klaga på.
Banan var inte riktigt min stil. Det var en del upp och ner men inte så mycket tekniska partier som jag kunde tjäna tid på.
Vi startade kort efter juniorerna och den här gången tog jag starten.
Jag lyckades hålla det i ungefär 2km sen kom Ola Hällström och tackade för sig tillsammans med halva Kolmården.
Ramlade ner till runt 6-7 plats och låg där varvet ut men hade Ola och co inom synhåll. Sen lyckades jag ta mig om Tobias Arnekvist och låg då ensam och drog. Fick sällskap av en junior som stötte som en galning i backarna och sen tvärdog på rakorna och fega utför.
Vi kom sen ikapp Magnus Danielsson på 4:e varvet och det såg ut som han var lite trött men när jag gick upp och drog så hängde han på utan problem.
Hade hoppas på att kunna skaka av mig honom i nedförslöporna men det gick inte. På sista varvet så fick vi syn på Fredrik Lagercrantz som låg 2:a och då skicka Magnus på allt han hade och jag orka inte hänga på.

Hoppades än en gång att komma ikapp i sista utförslöpan innan mål och hade dom ett par 100meter framför mig men jag var alldeles för svag så det blev en 4:e plats för mig idag igen.
Ola tog återigen en solklar seger. Det kommer bli svårt och slå den rackaren i år.

Micke körde bra idag och gick och vann så nu har han ledartröjan alldeles för sig själv då han fick dela den med Alexander Blomqvist efter gårdagens rejs.

Resultat från Hökensås Racet hittar ni här.
Nu har Micke och jag kört hem och nu väntar en härlig säng för lite sova.

Inga kommentarer: