lördag 1 maj 2010

3 av 4 tälingar avklarade på Hammarö 3 dagars.

Då är det inte mycket kvar av Hammarö 3-dagars. Igår drog jag och Eva till Hammarö efter lunch.Det skulle vara prolog på kvällen så jag ville komma ner i skaplig tid.

Trots att vi kom iväg ganska tidigt så hann jag inte köra banan. Den var bara 3km men hade några kurvor. 2 av de kurvorna misslyckades jag totalt med på tävlingen såklart, de såg brantare ut än vad de var och då det regnade så bromsade jag in alldeles för mycket. Vet inte hur mycket jag tappade på det men det blev nog några sekunder.

Idag så var det tempo på morgonen och GP på kvällen. Tempo är inte riktigt min grej då jag gärna vill ha någon att jaga. Jag har ingen tempohoj heller, inte ens några aerohjul eller tempohjälm.

Kan säga att det hade behövts idag. Banan var i stort sätt en enda lång raka, de få kurvor som fanns kunde man trampa igenom utan att behöva bromsa och det var ca 11 meters stigning på hela varvet.

Jag blev omkörd av 2 styckna och orkade inte hänga på. Och när jag äntligen började närma mig mål så kommer en kärring i bil och håller på att köra över mig. Fick bromsa in och köra runt fanskapet, djävla stolpskott. Flaggvakterna stod och försökte vinka bort henne men kärringen bara körde.
Gav henne en arg kommentar i stridens hetta.

Ikväll så stod det GP på schemat. 12 varv skulle avverkas på en 3,2km banan inte många höjdmeter men några kurvor den här gången. Lyckades ta mig ganska långt fram i starten så det kändes skönt. Hängde på ganska bra men på 4:e varvet var det några som krascha precis framför mig så jag fick bromsa in och väja. Lyckades ta mig ikapp igen men det tog på krafterna lite.
Sen på 6:e varvet så hade en bil stannat mitt i vägen där vi kom i 40-50 knyck. Fick tvärnita så jag gick upp på framhjulet sen var det adjöss med den klungan. Gjorde ett försök att komma ikapp men det lyckades inte
.


Körde själv något varv sen blev jag ikappåkt av några som jag hängde på sen. Låg där bak och lata mig i stort sätt hela tiden sen gjorde jag en fuling och tog spurten. Tänkte att det skulle vara min tur för en gång skull och bara hänga med för att sen rycka sista 100metrarna.


Kände att min kurvtagning inte var på topp i klungan heller. Det märktes tydligt på pulskurvan. När jag låg med i huvudklungan så var farten väldigt ryckig men sen när jag låg själv och körde med den mindre klungan så var farten mycket jämnare. Skulle nog behövt några träningsvarv till på racern innan den här tävlingen.

Resultat än så långe för Hammarö 3-dagars finns här och här.

Inga kommentarer: