tisdag 20 april 2010

Ny har jag kört in Ghosten....

....och nu är det kul att cykla igen. Cykla till jobbet och det märks att sommaren börja närma sig med stormsteg. Nu var helt plötsligt cykelparkeringen nästan fullt, den har varit i stort sätt tom hela vintern och det snackades för fullt om Vätternrundan i omklädningsrummet.
På vägen från jobbet så hämta jag upp Patrik Eklund på Cykelspecialisten vid Hornsgatan 14. Passade på att lätta Ghosten ytterligare 20g genom att ta bort 2 distanser och såga ner styrröret lite eller rättare sagt det var Patrik som gjorde det åt mig snäll som han är. Jag började att göra det fulvägen med gaffeln fortfarande i rammen men Patrik tyckte det skulle göras ordentligt när jag hade en sån fin cykel så han montera ner gaffeln och satte upp den i städet och såg sen till att allt blev rakt och fint och jag fick allt återmonterat och finjusterat. Tack för det Patrik.
Kan nu bekräfta för Oskar och Jonas att Magura Durin har koniskt styrrör.
Vi drog sen till Gömaren och möte upp ett gäng till för att köra en riktig skogstur. Satan vad grymt det var att köra heldämpat. Gömaren är känt för att vara riktigt stökigt med en massa stenar och rötter så nu skulle Ghosten få bekänna färg.
Oj vad den gick, det var bara att håla i styret och trampa. Snacka om milsvid skillnad mot min stela vintercykel. Den svalde verkligen allt och det gick att bomba på och ta mycket rakare spår nu när cykeln är så förlåtande. Och i backarna var det bara att sitta ner och trampa och cykeln bara flöt över alla stenar och rötter.
Nu fick jag tillbaks glädjen i att cykla igen. Det var så satans kul att bara flyga fram i skogen och känna flytet. Nu kan jag inte skylla på cykeln om jag är långsam, så nu får jag hoppas att min form kan infinna sig lagom till Mjölbybiken på söndag.
Det var så kul att fara runt i skogen så det hann bli mörk ute. Jag var den enda utan pannlampa så jag fick köra i mitten av klungan för att kunna se något i skogen. Kom inte hem förrens runt 21:30 men det var det värt.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Sedär! Fin rapport och äntligen en bekräftelse på den koniska gaffeln =)

Per Kumlin sa...

Tackar;-) Ja det satt riktigt fint att få köra i skogen igen efter all snö med en riktig hoj.