söndag 7 mars 2010

AD kurs och slappa

Idag var sista delen på AD kursen avslutad. Vi gick igenom lite DNS, GPO:er, DFS-R replication och felsökning med dcdiag och netdiag. Var en bra och rolig kurs att gå och jag snappa upp en del bra saker som jag kan ha användning för.
Kan säga att jag är skapligt trött i både huvudet och kroppen efter dom här stressiga veckorna. Det har gått i ett och jag har inte hunnit med några direkta pauser. Men nu ska jag hälsa på Jon blund och ta en timmes break och bara sova.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Fan Per du som är så smart på allt det där med datorer och servrar. Kan inte du fixa så att jag kan använda min www.oscarekstam.com adress på blogspot?
Jag har kollat i inställningarna på blogspot, men jag fattar inte hur jag kan göra.

OM du vill och kan göra detta, får du gärna höra av dig så får du mina inloggningsuppgifter för både blogspot och oscarekstam.com

/Oscar

Per Kumlin sa...

Oj det där är jag inte så superhaj på. Så vit jag har förstått så måste du registrera blog.com på den DNS:en som du kör www.OscarEkstam.com på.
Jag anntar att det är den här du har läst http://www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?hl=sv&answer=55373
och den här http://www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?hl=sv&answer=58317
Sen får du gå in i "Inställningar" och "Publicering" på din blogg och lägga till din www.OscarEkstam.com adress som jag har förstått det.
Vet inte om det hjälpte något.