lördag 6 mars 2010

AD kurs och lite skidor.

Idag har det varit kurs i Active Directory för Windows Server 2008 med Mats Fredriksson från Qbranch. Har varit en givande och kul dag. Har gått igenom grunderna och fått lära sig lite om uppsättning av AD:et och lite hur truster fungerar och hur man konfigurerar det mesta via mmc som Active Directory Schema och Active Directory Users and Computers.

På kvällen tänkte jag att jag skulle testa lite skidor igen. Fan jag har verkligen svårt att få fäste. Jag började med SWIX V45 men det hjälpte inte drog på SWIX 55 men det var fortfarande halt. Det var trots allt -10-12 grader kallt när jag var ute.
Första varvet ville jag bara slipa på tekniken. Jag försökte att köra med bara benen på den första loopen på 6km spåret som går runt parkeringen men jag kom fan inte upp för det lilla motlutet som var där utan stavar.

Ni som har varit i Ågesta och kört 6km spåret hur bra ska fästet vara? Visst ska det gå att komma uppför den där lilla backen på första loopen utan stavar om man har rätt teknik, valla och hårdhet på spannet?

Jag har ju inga referenser att gå på så jag vet inte hur det ska kännas när det är riktigt bra fäste och hur branta backar det ska gå att ta sig uppför med klassisk stil.

Jag försökte dra på lite mer på andra varvet det gick väl sådär kan jag säga. Tiden blev 28:05 och jag blev inte ens andfådd eller kände något i benen. Fick en härligt lågt snitt på 148bpm.
Den enda gången jag fick upp pulsen lite var när jag var tvungen att saxa upp för en backe. Hur fan ska jag kunna ta i när jag åker skidor. Ska jag köra på klistervalla hela tiden eller suger min teknik så hårt att jag inte kan ta mig fram ordentligt?

2 kommentarer:

micke sa...

6an i Ågesta är mest stakning, och då har du ingen nytta av vallan direkt. Du borde kunna ta i ordentligt även om du kör helt ovallat. 148 bpm har jag inte ens i snitt när jag värmer upp, brukar lägga mig på 150-160 bpm. Du har nog rätt mycket att lära vad det gäller teknik tror jag, du är ju nybörjare trots allt. Med dålig teknik spelar det ingen roll hur bra valla du har. Ett tips; tryck ned skidorna när du diagonalar och vill ha grepp. Rytm, timing och lagom kraft. Lätt på foten och inte för mycket tyngd, då tappar du rytmen när det släpper.

Per Kumlin sa...

Ja min teknik är nog under all kretik. Jag har försökt att få upp tekniken med att köra utan stavar och försöka viktfördela på olika viss och testa olika varianter men jag får inte till det så bra. Tror att spannet är ganska hårda på mina skidor också och det gör inte saken bättre. Även stakningen går lite halvtrögt då mina armar åker ut som vanligt. Men tack för tipsen ska se om jag kan få till det. Ska köra i morgon runt 18-19 du har inte lust att hänga på?