tisdag 13 oktober 2009

Vinkultur och backträning

Igår så blev det lite kulturella aktiviteter. Inte så vanligt för mig direkt men det var kul. På dagen cyklade vi ut till en stor vingård som hette Casale Del Giglio och fick se hur riktigt in skulle tillverkas. Tydligen så var dom lite av en testfabrik och experimentera fram alla möjliga udda sorter av vin.

Sen blev det en kort runda upp i bergen. Hade lite otur med vädret så på hemvägen kom det jordens störtskur. Som tur var hade vi kommit ned för berget så det var skönt.


Till middagen så blev det sen lite vinprovning på några sorter som vi köpt på vingården. Ett rött vin tyckte jag var riktigt gott sen hade dom ett desert vin som var smaskigt.

Jag ha noll koll på viner så på min skala finns det bara gott och äckligt och då går allt av det förstnämnda ner......

Idag så blev det ett mastodont pass. Vi skulle köra något som kallades förmiddagsrundan.
Det blev runt 14mil 2675höjdmeter 6timmar och 40min effektiv cykel tid och 5268 brända kalorier. Det var fan det längsta jag kört på ett par år och så blir det när jag har viloperiod, går inte ihop så bra egentligen men det var en fin runda med härliga vyer och riktigt branta backar. Några av backarna var uppemot 20% så det blev skapligt tungt med min 39-25utväxling.
Senil som jag är så tog jag med mig kameran men glömde kortet i datorn så det blev inga bilder.
Ni får nöja er med höjdkurvorna från pulsfilen i stället.....

2 kommentarer:

eva sa...

iq fiskmås.. guldfisk.. hjulet snurrar men hamstern är död ;)
Hoppas du sparat lite vin till mig!

Per Kumlin sa...

Du ska få för IQ fiskmås din gamla räcka. Nu ska jag dricka upp allt vin bara för det, du kan få sumpen om du är snäll.....:o)