lördag 12 september 2009

Mtb-marathon SM gick inte riktigt som jag hoppats på.

Starten gick ganska sent vid 12 så det var skönt med sovmorgon. Starten gick och det var bara asfalt och grusväg dom första milen. Jag kom iväg bra och hängde med liten grupp med H30 åkaren Michael Johansson så det kändes bra. Hängde på runt 2mil till första riktiga backen. Där tappa jag på toppen och lyckades inte ansluta då jag gått på rött ett tag. Det var ju bara en massa djävla grusväg så det var omöjligt att ansluta igen då dom samarbeta där framför och jag var helt ensam.

Låg själv nästan 1 mil sen kom en stor grupp ikapp med ett helt gäng H30 åkare i. Tyvärr kom en till lång backe efter det och jag var skapligt krispig efter att ha legat själv så jag orka inte hänga på där heller. Tappa dom precis innan toppen och det kom en skapligt rolig och lite teknisk utför så jag hoppades på att ansluta. Tyvärr så fick jag någon landsvägscyklist framför mig som bromsa sig ner hela backen och jag lyckades inte ta mig om. Såg hur min pallplacering som jag hoppats på bara försvann i fjärran långt bort.

Efter det var det bara grusväg grusväg och åter grusväg. Fick lite sällskap av Dick från Kolmården men han släppte efter ett tag när Benny kom ikapp med en till. Tyvärr så drog dom iväg uppför så då blev jag ensam igen. Blev så grymt uttråkad och bara ligga där själv på dom oändligt långa och oinspirerande grusvägarna.

Dom få tekniska partierna som fanns var mest tungtrampade och uppför så det var inget som jag kunde tjäna in någon tid på. Kändes som dom bara var några hundra meter långa sen fortsatte grusvägarna i sin oändlighet. Sista milen körde jag med Anders Brüning en annan H30 åkare som också blivit avhängd.

Vi hjälptes åt men det kändes som det knappt var någon fart alls i benen. Tog den lilla trötta spurten mot honom i uppförsbacken in till mål. Hammna på en 5:e plats. Surt som fan.
Resultat finns här.

Inga kommentarer: