lördag 5 september 2009

Äntligen kom vinsten fan vad skönt.

Äntligen fick man till det. Vinst i Bockstensturen. Har haft ganska mycket otur och lite halvtaskig form i år så det var riktigt skönt att få avsluta sesången bra.
Det hade regnat grymt mycket i Varberg så banan var riktigt lerig och hal. Vi startade vid 10:45 och det drog iväg i ett ganska lugnt tempo.

På grusvägarna så kunde jag knappt se någonting då det spruta lera och vatten från dom framförvarande.

Det kanske var därför det gick lite smålungt i början.
Sen kom den första långa backen och då höjdes farten ganska ordentligt. Jag tappade som vanligt men lyckades hänga på ovanligt bra ändå.
Inför andra backen som kom så såg jag Michael Johansson så det kändes riktigt bra. Hade inte sett att Johan Axelsson eller dom andra grabbarna från Kolmården kört om mig heller så det bådade gott.
Fläska på utför och sen var jag ikapp. Niklas Andersson var med i gruppen och vi drog på ganska bra tillsammans. Efter runt 5 mil så rycker Niklas i en grymt lerig uppförsbacke och får en lucka.

Jag försöker täppa men får sladd och får kliva av och gå. Jag kommer tyvärr inte ikapp men jag får en lucka bakåt.
Försöker köra på och hopppas att jag ska kunna slita mig ikapp i utförslöporna. Ser att Niklas kommer ikapp en annan grupp framför men jag lyckas inte täppa igen luckan så han och dom andra försvinner.

Hamnar i ett vakuum några mil där jag varken ser någon framför eller bakom. Efter ett tag kommer en ikapp och vi kör på och efter ett tag kommer några till ikapp. Vi hjälps åt att dra ganska bra.

När det var typ 3mil kvar så drar jag och några från Team T-bikers iväg. Dom är 3 styckna från samma klubb team med bla total vinnaren i H30 Christian Månsson.
Känner mig lite ensam där då det är 3 mot 1.

Dom försöker få upp mig att dra och sen sen går ingen upp när jag slutar dra varpå dom stöter växelvis så jag inser att det kan bli en jobbig resa.
Som tur var är det inga backar att tala om på slutet så jag klamrar mig fast. Jag tar inga längre förningar för att spara kraft, det är knappt att jag drar alls på slutet. Känns som jag disponerat krafterna väl för jag var nästan oförskämt pigg när jag låg i gruppen där.

Efter ett tag lyckas en stöta bort sig själv så då är dom bara 2 kvar. När det är 5 km kvar gör jag ett litet ryck i skogen då dom fegar lite på dom tekniska partierna men tyvärr så kommer dom ikapp.
Christian försöker dra om mig med någon km kvar och vi råkar kroka ihop så hans teamkompis Stefan Larsson lyckas dra iväg men som tur var körde han i H40.
Jag lägger mig på rulle och när det är runt hundra meter kvar så lägger jag in stöten och tar min första seger för i år. Så jäkla skönt att det äntligen har släppt.

Lite väl sent kanske men nu kan jag i alla fall gotta mig över det i vinter när det är dags för hårdträning.

Nu hoppas jag att jag kan behålla formen till Långlopps SM och XC Cup avslutningen i Falun i helgen.
Här har vi H30 prispallen med mig högst upp följt av Christian Månsson och sen alltid starka Nutellamannen Johan Axelsson, där satt den. Hoppa nog upp ett par snäpp i totalen också med den vinsten.

I Elit så var det Alexander Wetterhall som drog det längsta strået och vann på 3:44:41 förre Jens Westergren och Lars Bleckur.

Resultat från Bockstensturen finns här.
Sen blev det en regnig hemfärd med Micke S. Det var stora floder över vägarna och det riktigt vräckte ner.

Tur att det inte kom på tävlingen för det var tillräckligt blött och lerigt ändå. Mina bromsklossar som var i stort sett nya tog slut efter några mil i det sandpappervatten som var på marken. Det kanske det var därför det gick så fort. Hade inga bromsar så det var bara hålla i styret och hoppas på det bästa.

Får tacka Micke för skjutsen och fix med boendet och Ellinor och Co för lagningen på tävlingen.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis Per!
Nu är det bara att stå på nästa helg också. Lägg dig på rulle och stöt på stigarna så ska det nog bli SM guld också ska du se.
Grattis!

Eva sa...

STORT GRATTIS ÄLSKLING!!! Det var din tur nu!! Men om det inte går bra nästa helg kommer jag ta det som en personlig förolämpning ;)

Puss!!

Per Kumlin sa...

Tackar. Ja det är på dom tekniska partierna jag kan köra ifrån så jag får ligga på hjul tills dess. Nu får jag hoppas att jag kan konsenvara formen till SM.

Ha ha Eva, då får jag se till och vinna då....;o)

Pontus sa...

Grymt roligt att du vann! Grattis

Anonym sa...

Kul Bär!! Fiiinally!! Det lät som att du var lite på G när vi sågs sist =)

Per Kumlin sa...

Tackar Pontus och Hjalle.
Ja det kändes som det skulle kunna gå då det inte är så backigt i början.
Sen var det bara låta dom andra dra för en gångs skull och sen ta spurten...;o)