söndag 10 maj 2009

Skandis GP

Idag skulle jag testa vingarna i Skandis GP. Blev inte riktigt som jag tänkt mig. Kom dit lite i senaste laget. Var bara att hämta ut nummerlapparna och dra ut och testa banan. Banan var grymt tuff. Det var massa snabba kurvor och trångt och på det var det kullersten och en riktigt fet backe.


Nerförsbacken efter starten så var det stötigt så min flaska flög iväg. Blev tvungen att hämta en ny och fylla på och när jag kom tillbaks till starten hade alla redans samlats så det blev till att stå sist. Inte världens bästa läge på den här banan kan jag lugnt säga.

När vi stod där och vänta så drog det in jordens regnskur så jag tog på mig överdragsjackan för att inte frysa ihjäl. Alla ville bara starta då det var några minuter kvar. Helt plötsligt sa speakern bara att nu kör vi utan att räkna ner. Där stod jag med jackan halvt nerdragen och kom inte iväg, skitkul. Kom iväg totalsist sen var det bara att ta kölapp när jag kom till kullerstensbacken. Redan efter 1 varv så var jag nästan ½ varv efter.

Dom flesta racercyklister är ju tyvärr lite fega när det går utför, det bromsas jättetidigt och det segas genom kurvorna. Så på dom enda ställena jag kunde köra ikapp på fick jag bromsa och stå och vänta för att sen invänta gummisnoddseffekten när dom spurta uppför backen där tyvärr jag inte är lika stark.

Blev lagom syrastum i benen av dom övningarna så efter 12-13 varv blev jag varvad.

Ska väl inte gråta blod för det. Det var trots allt bara runt 15 pers som klara av att köra alla 30 varven utan att bli varvade av dom 115 som var anmälda.

Men lite surt är det när jag inte lyckas tränga mig förbi i nerförsbackarna.

Fredrik Ericsson gick och spurtslog Carl-Henrik Sandell efter att ha jagat honom i stort set halva tävlingen.

Fredrik Eriksson hade nog en jobbig dag idag med hela Cykel City släppandes efter sig varv efter varv. Ingen annan ville gå upp och dra heller då Sandell var där framme så Fredrik fick grilla sönder dom en efter en.

Resultat finns här för dom intresserade.

Nästa år ska jag fan parkera cykeln längst fram 1 timme innan start.


Jag har fått trösta mig med att jag har lättat min MTB med 37gram till. Byte ut mitt blyställ till flaskställ mot ett nytt i det svarta guldet carbon. Riktigt fint blev det.


Nu inväntar bara min stororder ifrån Cyclecomponents så jag kan bygga mina hjul sen ska det bli åk av.....;o)

Ska bli riktigt kul och få åka med ett par snorlätta hjul Innolite kolfiberfälgarna går ju inte av för hackor heller, kan nog inte bli lättare än så.

Jag har hunnit med en 30-års fest igår också. Det var Evas kompis Jenny som kommit på rätt sida 30-års strecket nu. Blev en god middagsbuffe hemma hos henne tillsammans med runt 20 andra. Jag fick agera barnvakt åt deras snart 3-åriga Oskar. Han tyckte det var grymt kul att klättra runt på mig. Fick köra lite Tarzan med honom och svinga runt han och det var tydligen populärt. När man blev lite trött i armarna så sa han "Ska Per vila nu" sen gick det 3 sekunder så ville han bli svingad igen. Grabben har hajat det där med intervallträning, det är bra. Cykla gillade han också, han tyckte jag kunde komma och hälsa på nästa vecka så han kunde cykla ifrån mig. Jag säger då det, det ska läras i tid. Han gick även och sög på en PowerBar flaska hela kvällen så han verkar ha det där i sig.....;o)

3 kommentarer:

Eva sa...

fan så snajdiga bilder du lagt upp.. Undrar vem som tagit det.. ;))))

Pusselinuss

Per Kumlin sa...

Ja det stod någon snygg dam i baken med en proffskamera och plåta en del, Jag tror hon hette Eva...;o)

Eva sa...

Ahh.. Eva ja, ja henne har jag hört talas om.. Otroligt snygg o trevlig tjej det där! =)