söndag 24 maj 2009

Lite nya lätta Innolite grejjer och Billingeracet avklarat.

På väg ner till Skövde så svängde jag förbi Ulf Johansson på Innolite och hämtade lite nya lätta fälgar och skivor till mina nya hjul. Här snackar vi riktig cykelporr. Mycket lättare än det här blir det inte. Ynka 510g paret för XCC250-32 karbonfälgarna,
och 160mm skivorna vägde in på 90g paret.

Snuskigt lätt med andra ord. Nu är det bara naven och ekrarna kvar sen blir det till att bygga lättviktshjul.


När vi kom fram till Skövde så testade jag startbacken och dom grymt roliga nerförsbackana efter det. Sen tog jag ett varv uppför strupen som är en grymt brant och lång grusbacke innan mål. Sen blev det mat på Mango tillsammans med Jimmy Hammarlund från Team Ghost Sweden och hans sambo Ellinor. Sen blev det tillbaks till Campingen för att gå och lägga sig. Såg till min förskräckelse när jag skulle lägga mig att jag bara hade 3 blodprovsstickor kvar. Hade en kartong i väskan som visade sig vara tom...... Inte bra.


På tävlingsdagen så var såklart mitt blodsocker högt och jag vågade inte ta för mycket insulin då jag inte kunde ta några fler prover för att se hur det låg till. Blev lite seg i starten då och tappade alldeles för mycket i backen.

Sen när det blev dom roliga utförslöporna så blev det såklart kö och jag lyckades inte köra om då det var så trångt. Det enda stället där jag kunde köra snabbt fick jag nu bromsa på. Såg en stor klunga på ca 20pers ett par hundra meter framför men jag kom tyvärr inte ikapp då jag inte kom förbi en som inte var så snabb utför. Sen när jag kom till botten av backen så var det kört för då kom en riktigt lång grusväg så då var det bara att se på när den klungan segla iväg.

Vänta in klungan bakom och körde med dom. Efter ett par mil hamna jag med min teamkompis Jimmy och Björn Dolk och vi körde på bra. Jimmy var stark idag och tog mycket av dragjobbet som jag brukar göra i vanliga fall. Vi körde ikapp folk hela tiden och några mil från mål kom vi ikapp Johan Axelsson från Kolmårdens MTB som hängde på och körde starkt på slutet.

När vi kom till strupen så drog Jimmy och Johan på och jag hade inget att säga till om. Jag stod som parkerad i backen och hade inte en chans att ta rygg på dom. Slutade som 6:a i H30 vilket jag inte är så supernöjd med.

Hela resultatlistan kan ni se här.

Inga kommentarer: