söndag 3 augusti 2008

Pridefestivall

Ja då har man sett sin första Pridefestival. Trots regn så var det chokat med folk längs paradgången och det var över 80000 pers som gick i själva paradtåget.
Jag vet inte riktig vad jag ska säga om spektaklet men det var bra stämning över allt där jag var och det var kul och se alla skumma utklädnader som dom gick omkring med. Kläder och kläder en del hade inte så mycket till kläder på sig....,;o)


Men man kan ju lugnt säga att paraden spär på dom flesta fördommar som finns om dom homosexuella. En del uppträde och hade klätt ut sig lite väl vågat kan jag ju tycka, men är det fest så är det och då är det väl lika bra att löpa hela linan ut.


Men det var en kul upplevelse och det är ju bra att det finns ett stort arrangemang där likasinnade kan träffas och få ha kul. Det reser ju hit en hel del folk från dom mindre orterna där det kanske inte är lika accepterat med homosexualitet som här i storstan så dom får väl sin chans att komma ur garderoben här så vitt jag har förstått på dom jag pratat med.
På kvällen skulle vi ut och det blev Evas favoritställe Patricia.
Det blev en halvlyckad kväll. Jag slapp i alla fall bli antastad som jag blev förra gången det var pride och jag inte riktigt visste om det......
(Jag råka ut för en som envisades med att han skulle dansa med mig trots att jag försökte smita därifrån och sa att jag var upptagen.... Det slutade med att han fick mitt knä där han helst ville ha något annat.....)
Nu var det lugnt och sansat, i alla fall för min del. Men Evas jobbarpolare hade inte en riktigt lika bra kväll kan man lungt säga. Han var skapligt överförfriskad och blev utslängd. Sen stod han och häcka utanför grindarna i ca 3h tills jag var snäll och släppte in honom igen.
Det kanske inte var så bra för vakterna hitta honom lite senare och dom var inte glada.
Dom fängsla fast honom i ett förråd sen åkte han på däng.....

Inga kommentarer: