söndag 27 juli 2008

Laxå 3-dagars

Ja då var det dags att testa lite racer igen då. På schemat stod Laxå 3-dagars. Det ingick en prolog på 1,5km, ett linje på 188km och sen ett tempo på 40km. Det var linjet jag hade målet att köra bra på då jag inte har någon tempohoj. Tempot tog jag bara som träning då jag ändå inte hade en chans med min vindfångare till linjehoj, hade varken aerohjul eller tempobåge på den.
Jag åkte ner med Eva och Thomas.
Tävlingen startade med en prolog på fredagskvällen. Hade inga störe förväntningar där utan körde bara mitt race. Hamnade på en 69 plats 11s bakom segraren Tomas Löfgren.

På lördagen var det linjet som jag ville satsa på och jag var riktigt tagad. Det var inte så långa backar och den backen som var lite halvlång var en riktig slakmotor så den kunde man ligga på rulle på så man orka upp.
Då jag inte har något lag att köra för så hade jag raggat upp CK Valhall så dom kunde bistå med lagning till mig. Då även dom var lite kort om lagningspersonal så ställde Eva upp som mekaniker och langare i servicebien, vilket teamwork. Jag säger bara Eva for president in tha servicecar hon klara jobbet galant och fick beröm från CK Valhall.
Starten gick och det gick ganska lugnt i början det var lite små stötar här och där men dom blev inhämtade ganska snabbt.
Jag låg ganska långt fram och pendla mellan top 5-20 och det kändes riktigt bra i benen.
På andra varvet av 3 så drog ett gäng iväg, men jag brydde mig inte riktigt för jag trodde dom skulle bli uppkörda då det var ganska långt kvar. Så fel jag kunde ha. Farten i klungan sjönk och det blev ett riktigt glassartempo. Ingen ville dra utan alla bara gled omkring i nästan ett varv.

Hade gått torrt då jag låg långt fram hela tiden för jag trodde jakten skulle uppta.
Passade på att gå ner och få lite flaskor. Tog 3 styckna med powerbar sportdrink i då det var riktigt varmt och soligt och jag började bli hungrig.

På sista varvet så höjdes tempot rejält och det blev utbrytning efter utbrytning. Så fort man kom ikapp en utbrytning så kom nästa. Jag hängde trots allt bra med och det kändes fortfarande bra i benen.

När vi kom till den sista fasta lagningen så började jag känna dimman komma och all min sportdryck var slut. När det var ca 15 km kvar så åkte jag ner i karavanen ihop om att få lite sportdryck innan klungan drog iväg igen.
Det visade sig att man inte fick langa från bilen längre och då gick ridån ner.......
Det fanns inte en sportslig att jag skulle orka köra ikapp klungan utan något att äta.
Jag gjorde ett litet försök men både benen och motivationen hade försvunnit. Det gick inte snabbt där framme men jag kom fan inte ikapp.

Sen kom backen och då tog det tvärstop. Jag åkte på storsläggan och hade knappt styrfart uppför.
Där jag förut kört på stora klingan och typ mitten där bak fick jag nu gå ner till kärringklingan och största bak.
På sista 10-15km så tappade jag nästan 10min. Det var fan länge sedan jag väga så hårt.
När jag kom i mål var det bara att hinka i sig PowerBar Recovery för att förhoppningsviss ha en chans till att återhämta sig till söndagens tempo. Åkte till vandrarhemet och tog middag och sen en lugn simtur. Det var riktigt skönt faktiskt och det kändes avkopplande för benen.

Ja nu var det dags för tempot. Hade ännu mindre förhoppningar nu än i början då jag både väggat igår och körde med linjehoj.

Försökte gå ut ganska hårt ändå men det kändes segt och pulsen var inte med alls. Hade riktigt svårt att komma över 160.

När jag kom till vändpunkten så hade jag kört om en och tiden var på ca 29min så det kändes ganska bra ändå. Men på tillbakavägen var jag inte lika pigg. Fick slita ordentligt för att hålla fart och hammaren började göra sig påmind igen och mycket riktigt så åkte jag på en liten minislägga idag också. Hade ett blodsocker på 3,7 när jag kom i mål och det ska ligga runt 6-7.

2 väggningar på 2 dagar det måste fan vara rekord för mig.
Resultat för dom intresserade finns här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en trevlig helg!

Grymt kört trots allt...

man kan ju inte alltid ligga på topp, hur skulle de se ut då om vi alltid skulle vinna allt vi ställer upp i?

Jag råkde inte fastna på någon bild?

Per Kumlin sa...

Tack det samma. Ja det var synd att det inte gick som planerat.

Jag kände mig i riktigt bra form på linjeloppet så vätskebristen och hammaren på slutet var inte välkommet.

Jag tror jag har en bild på dig från tempot.

Anonym sa...

maila mig gärna den bilden =)
så jag oxå har någon fin bild att visa på min sida =)