lördag 19 juli 2008

Då var SM avklarat för den här gången.

I fredags skulle jag ta min revanch. Då var det XC som skulle köras, pallplats var det som gällde och inget annat.
Starten gick och den tog jag, alltid något, men som vanligt i första långa backen så tappa jag. Hängde med skapligt första varvet och jag hade kontakt med täten där framme. Men på andra varvet så tappa jag för mycket och då hamna jag i den där äckliga komfortzonen (ta inte i för mycket det är ju bara jobbigt, utan cykla i ett lugnt och skönt tempo så du slipper så mycket syra......) Täten segla iväg medans jag lalla runt där bak.
På sista varvet så börja jag komma ikapp ett litet gäng och då börja jag vakna till liv. Tänkte att det kanske är dags att börja ta i nu. Lyckades köra om 3 styckna och fick även min näst snabbaste tid på varvet.
Slutade till slut på en 6:e plats ca 1½min från pallplats.
Riktigt surt då jag kan köra bättre.
Är det någon som har något bra tips på att bli snabbare uppför och kunna ta i från början???? Ja förutom att gå ner i vikt då da.....;o)
Det var Gunnar Töjrén som utklassa allt motstånd idag och vann med hela 2:25min följt av
Michael Johansson som körde ifrån 3:an Gunnar Bäckgren med 3min. Starkt kört gubbar.
Resultat finns här.

Efter tävlingen var det grilldags. Det var riktigt trevligt. Det var Fredrik Edin som stod för käket idag då jag och Eva hade fixat grillad kyckling igår. Oskar Malmberg joina oss också, alltid kul med lite sällskap. Det blev grillad lax med färskpotatis och hemmasnickrad sås, satt som ett smäck.
Idag så var det Eliten som skulle köra och jag fick vara åskådare för första gången. Kändes lite konstigt faktiskt då man kört här dom senaste 13 åren.
Det var Emil Lindgren som satte fart på tävlingen och gick ut i ledning direkt.

Strax efter kom Alexander Wetterhall.
I början var det lite blandat om 3 platsen men sen kom Fredrik Kessiakoff upp och visa varför det är han som skall till OS. Det såg ut som han hade fått punktering på 1 varvet men sen fick han fart. Medans alla andra såg ut och slita för kung och fosterland så såg det ut som Fredrik var ute på en lugn café-runda när han trampa om alla.

Det var sedan dom 3 som åkte i en klass för sig medans alla andra fick kämpa utanför pallplatsen distansierade med flera minuter.
Fredrik visade var skåpet skulle stå och seglade iväg på sista varvet och kunde ta segern utan större problem. Han såg knappt andfådd ut när han kom i mål.
Resultat finns att se här.

Spårvägens hopp idag var Fredrik Edin

och Mikael Häggqvist

Tyvärr så hade inte någon av dom en bra dag idag. Micke fick strypben och kom inte runt medans Fredrik fick punka på första varvet och fick inte sin patron att fungera. Han fick till att springa till den tekniska zonen och låna ett hjul och lyckades sedan inte komma tillbaks.

2 kommentarer:

Gunnar Töjren sa...

Bra att du kunde komma tillbaka lite i loppet när det känts så lamt i början... Nu är det bara att se till att du får form toppen till Södertälje istället... Vi kanske ses på mtbsthlm racen de ska jag nog köra, de är bra träning. Appro på träning så får du gärna komma över hit till NT och Lönnsvik där jag bor, har en tuff mtb bana runt knuten som vill bli körd på... Ta med Spårvägarna så kör vi träningsrace hos mig !!! vad säges?

Per Kumlin sa...

Ja det gick tungt som vanligt för mig på SM. Södertälje hoppas jag på bättre resultat.
Mtbsthlm ska jag inte missa den här gången.
Ett race hos dig skulle vara kul så man får testa på lite nya banor.
Får hörras om när man skulle kunna titta förbi.