onsdag 14 maj 2008

MTB STHLM vid Högdalstippen

Jag verkar ha fått fart på mina starter lite grand. Alltid något, tog starten och fick känna på att ligga först i ca 3-400m sen kom backen och då var det roliga över. Först kom Max som en raket kändes det som sen kom Fredrik Edin, Uffe Johansson och lite senare kom Gunnar Töjren. Jag kommer nog aldrig att få min feta kropp att prestera på backiga banor.

Banan var samma som förra året så man fick bestiga backen 2 gånger per varv sen var det roliga stigar däremellan som dock hade blivit lite hala på sina ställen efter regnet.
Jag körde i Senior/Elitklassen och vi skulle köra 5varv på den banan.

Jag låg och tampades med Magnus Grape dom första 2 varven. Han låg och flåsa mig i nacken hela tiden men på slutet av sista stigningen på andra varvet så la han in en spurt. Jag stod som parkerad kändes det som, orka inte hänga på för 5öre.

På 3:e varvet kom Justus upp och gjorde ett litet ryck men där orka jag hänga på. Vi låg och körde tillsamans tills sista varvet. Nu hade jag fått tillbaks lite krafter och ökade lite uppför och till min förvåning så släppte Justus. Trodde han skulle köra om där, då han brukar köra om mig i uppförsbackarna. Fick tillbaks lite motivation då och fortsatte köra på och fick en ganska stor lucka tillslut. Sista varvet blev också mitt snabbaste varv, runt en halv minut snabbare än dom andra.

Pulsen var skapligt jämn men aldeles för låg, får nog ta och vila mig i form till Billingeracet nu.


Inga kommentarer: